HTML

Ezt mondjátok

Adatkelet

Statisztika, adatok, de főképp az értelmük halandóknak

Disclaimer

I review for the O'Reilly Blogger Review Program

Data Bootcamp annotált változat - sxc, analízis, Gigerenzer

2010.03.16. 11:08 soobrosa

Gerg Gigerenzer
Kép: Zeit

A hét folyamán igyekszem múlt heti prezentációmat több részletben annotálni, a fontosabb hivatkozásokat részletesen kifejteni.

A nyitókép JadeGordon képe a stock.xchange-ről, szomorú vagyok kicsit amiatt, hogy az sxc is bezár, nagyon sokat dolgoztam szuper minőségű képeikkel, magam is töltöttem fel pár jobban sikerültet, de a hírek szerint a közösség elkezdett átköltözni az RGBStock-ra.

A második diával egyszerű a dolgom, a blog nyitópostjában mintegy felütésként idéztem meg Arthur Benjamin-t, videója rövid, érdemes megnézni.

Wells idézetét sok helyen láthatjuk viszont, legutóbb Gigerenzer könyvében (kép fent), a Reckoning With Risks-ben találkoztam vele. Gigerenzer a döntéshozatal pszichológiáját kutatja, különös tekintettel az egészségügyhöz kapcsolódó döntésekre. Munkásságából "nagyban merített" Malcolm Gladwell Blink (magyarul Ösztönösen) című könyve.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika könyv előadás egészség egészségügy adat powerpoint barcamp kalkulus

A bejegyzés trackback címe:

https://adatkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr591843446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása