HTML

Ezt mondjátok

Adatkelet

Statisztika, adatok, de főképp az értelmük halandóknak

Disclaimer

I review for the O'Reilly Blogger Review Program

Miért éppen Adatkelet?

2009.09.02. 09:02 soobrosa

"A francnak a matek, mire mentem a másodfokú egyenlet megoldóképletével, a közgázon meg analízissel szórtak első éven, aztán deriválással se sokat csajoztam/fasziztam" - azt hiszem ez még egy barátságos, de általánosan lesújtó vélemény a valahogy mégis minden rendszer és jelenség mögött érthetetlenül lakozó absztrakt hókuszpókuszra.

Nekem mázlim volt, én se mentem semmire az analízissel, de legalább élveztem, amikor rájöttem és megértettem, hála a specmateknak és tanárainknak, így legalább az én lesújtó véleményem csak a feslőoktatásban (copyright Ficere) bukkant ki, amikor a szórótárgynál szembesültem azzal, hogy egészen más szeretkezni, mint gyorstekercselve pornófilmet nézni. A tuti mindkettőben ugyanaz, de valahogy a lényeg elmarad.

Arthur Benjamin amellett tör pálcát, hogy az analóg világ ipari mérnökei miatt rendeltük alá a komplett matematikaoktatást az analízisnek, és ennek az ideje már lejárt. Talán nem késő még, hogy infoszennyezett, adattúltengéses világunkban a statisztikát erőltessük a fejekbe - legalább a szerencsejáték bizniszt megrengethetjük egy kicsit. :)

Nézzetek videót, van magyar felirata is.

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika matek adat analízis kalkulus

A bejegyzés trackback címe:

https://adatkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr461354713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása