HTML

Ezt mondjátok

Adatkelet

Statisztika, adatok, de főképp az értelmük halandóknak

Disclaimer

I review for the O'Reilly Blogger Review Program

A számok és életünk - júliusi Wired szám

2009.09.15. 13:07 soobrosa

Ha már az idei év úgyis a datageek-ek éve lesz, ne feledkezzünk meg arról, hogy a Wired egy egész számot szentelt az adattémának, alább a talán legérdekesebb cikket az újságból.

Mindenki gyanította, hogy a dinoszauruszok óriási madarak voltak, de amikor egy kutató előállt egy 68 millió éves fehérjével, kritikusai lesöpörték az asztalról: ez csak statisztikai hiba. Persze ő is hibázott, de a végén csak kiderült, hogy neki van igaza, és hogy a biológiában hogyan lesz egyre fontosabb a matematika.

Ratliff: Origin of Species - How a T. Rex Femur Sparked a Scientific Smackdown (Wired)

A Nike rájött, hogy egy Nike+ felhasználónak legalább ötször fel kell töltenie futási eredményeit a webre ahhoz, hogy elkapja őket a gépszíj, és rákattanjanak saját adataikra.

McClusky: The Nike Experiment - How the Shoe Giant Unleashed the Power of Personal Metrics (Wired)

Feltűnt már, hogy a Google és a Facebook küzd az adataidért? Mi a fontosabb, a szociális kontextus vagy az összes többi?

Vogelstein: Great Wall of Facebook - The Social Network's Plan to Dominate the Internet and Keep Google Out (Wired)

Obama CIO-ja tudja, hogy a köz jobb adatvezérelt alkalmazásokat készít majd, mint a kormányzat. Nálunk persze még mindig nem nyilvánosak az állami cégvezetők fizetései (MFB és NIIF NIF itt), és az értünkvannak.hu sem kap adatokat a Parlamentből majd egy éve.

Thompson: And Data for All: Why Obama's Geeky New CIO Wants to Put All Gov't Info Online (Wired)

2 komment

Címkék: google sport wired facebook biológia állam sztori adat szociális obama nike bioinformatika

A bejegyzés trackback címe:

https://adatkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr741383380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása