HTML

Ezt mondjátok

Adatkelet

Statisztika, adatok, de főképp az értelmük halandóknak

Disclaimer

I review for the O'Reilly Blogger Review Program

Google Refine

2010.11.16. 14:39 soobrosa

Sejtettem, hogy a Google nem véletlenül vásárolja meg a Freebase-t építő Metaweb-et, de arról őszintén lemaradtam, hogy a Metaweb tisztító/ETL eszköze már májusban hozzáférhető volt. Az végképp meglepetés volt, hogy a Google nemcsak felkarolta az eszközt, de továbbfejlesztett változatát közzé is tette Google Refine néven. Érdemes megnézni a videókat, ütnek, töltsétek.

2 komment

Címkék: adat eszköz tisztítás etl

A bejegyzés trackback címe:

https://adatkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr182452506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Varjú · http://szamitogepesnyelveszet.blogspot.com/ 2011.01.09. 20:03:40

Ha értelmét keresed a Metaweb akvizíciónak, akkor gondolkodj nagyban. A Prediction API + Apps Script + Spreadsheets + Refine/Gridworks + Freebase együtt alkot egy egészet, de ez csak visszatekintve mondható el. Legalábbis én így látom szamitogepesnyelveszet.blogspot.com/2011/01/adat-uzlet-tudomany.html

soobrosa · http://adatkelet.blog.hu/ 2011.01.11. 10:31:53

Kösz a tippet, Hal Varian végülis már mondogatja egy ideje ezt a filmet. Érdemes még a Needlebase-t is bevenni a buliba - vö. ITA akvizíció.
süti beállítások módosítása